Augustová alergia

bee 433126 640Tak a je to tu – PALINA, AMBRÓZIA sú v plnej kráse, čo sa o niektorých ľuďoch nedá povedať. :( Soplia, kašlú, plačú, škrabú sa.... ! Alergia ako vyšitá!

Ak ste už pod homeopatickou konštitučnou liečbou, prejavy alergie by mali byť jemnejšie ako minulý rok. Ste na ceste, kedy sa môžete úplne oslobodiť od alergie. Môže to však trvať pár sezón, kým sa jej zbavíte nadobro.

 

Ak vám nie je dobre a nechcete brať už tie chemické lieky, vyberte si jeden homeoliek na váš akútny alergický stav.

 

1. Pri klasickej sennej nádche a slzení máte OČI VÝRAZNE OPUCHNUTÉ. Skoro nevidíte. Tak to si dajte APIS 30CH. Liek sedí, ak cítite k tomu pálenie v celej tvári a túžite po studenom obklade.

2. VÝRAZNE VÁS SVRBIA OČNÉ VIEČKA. Kvapká vám z nosa. Nos máte upchatý. Siahnite po AMBROSIA 30CH. Pod obraz lieku spadá aj senná astma.

3. NÁDCHA S DRÁŽDIVÝM VÝTOKOM Z NOSA, ktorý môže odierať nos až hornú peru. Z nosa vám kvapká ako z kohútika (viac ľavá strana), aj oči vám slzia, ale slzy nedráždia. Silne kýchate a nos máte upchatý. Stav sa vám zhoršuje v teplej miestnosti a zlepšuje vonku na čerstvom vzduchu. Môžete pociťovať bolesť hrdla, ktorú zhoršuje kašeľ. Tak na tento stav si dajte ALLIUM CEPA 30CH. Je to liek z cibule.

4. Máte najviac postihnuté OČI – PÁLIA, DRÁŽDIA, SVRBIA. Ráno máte viečka zlepené. Aj z nosa kvapká, ale výtok nedráždi tak ako z oči. Tak to je na liek EUPHRASIA 30CH. V noci vám nič nie je, ale zato ráno to začína znova. Môžete intenzívne kýchať. Núti vás na kašeľ, taktiež len cez deň, v noci ani nezakašlete.

5. Ak máte nádchu, pri ktorej pociťujete PÁLIVÚ BOLESŤ V NOSE, OČIACH, HRDLE, tak to vám pomôže ARSENICUM ALBUM 30CH. Cítite sa lepšie po teplom čaji a v teplej miestnosti. Stav sa vám zhorší chladom. Nos môžete mať upchatý, kvapká z neho (viac pravá strana). Dá sa vám kýchať z pocitu jemného šteklenia v nose.

6. VEĽMI KÝCHATE RÁNO. Cez deň vám tečie z nosa, ale V NOCI MÁTE UPCHATÝ NOS. Tak to si dajte NUX VOMICU 30CH. Cítite sa lepšie v teplej miestnosti alebo pri teplom čaji. Ráno je vám najhoršie a ešte na čerstvom vzduchu alebo po jedle.

7. Ak pri alergii sú u vás najvýraznejšie ZÁCHVATY KÝCHANIA, tak skúste SABADILLA 30CH. V nose vás stále svrbí a šteklí. Lepšie je vám v teple a horšie v chlade. Každé kýchanie vám vyvolá slzenie.

8. Tečie vám z nosa a už neviete či máte alergiu alebo infekciu? To vyzerá na PULSATILLA 30CH. Liek vám pomôže, ak máte neznesiteľné SVRBENIE A SLZENIE OČÍ. Uľavuje vám studený obklad. Horšie je vám vonku, lepšie v klimatizovanej miestnosti. Liek je aj na sennú astmu, kašeľ.

9. DULCAMARA 30CH je pre vás, ak máte alergickú nádchu, kedy začínajú CHLADNÉ NOCI, pritom dni sú ešte teplé. Veľmi vám VADÍ CHLADNÉ A VLHKÉ POČASIE. Kýchate najviac v chladnej miestnosti. Je vám lepšie v teple.

Ak ste si predsa nevybrali, máte ešte nádej s homeopatickými komplexami v lekárni HOMEO NITRA. Spýtajte sa, poradia vám, ktorý je vhodný pre vás.

NATURrada na záver: vitamín C 2000 mg denne, 50 mg vitamín B6, propolis (opatrne) a výplachy nosa slanou vodou.

Prajem Vám ešte príjemné posledné letné dni!!!

S láskou Katka

Viac o mne sa dočítate TU.

 

tel

facebook

 

 

multisport logo2