Jogou za zdravé obličky a proti strachu

Pyoga 1568023 640ôsobnosť jogy na zdravie obličiek a proti strachu je daná prehnutou chrbticou dozadu. Zaujímavé, však? Joga je typická práve záklonovými pozíciami ako napr. kobra (bhudžangásana), luk (dhanurásana), mostík s oporou (setubandhásana). 

Každá takáto pozícia, kedy sa človek prehne v krížoch (lumbal), spôsobuje značný tlak na spodnú časť hrudnej chrbtici (dorsal), kde sa nachádzajú obličky, nadobličky.

A emóciou obličiek je strach. Ak sú obličky v dobrej kondícii, človek strach nepociťuje. Prípadne ho vie dobre spracovať. Uvedomuje si, že strach sú len myšlienky.

VY nie ste vaša myseľ! Myšlienky vás nemusia ovládať. To vy ste pánom svojej mysle!

Možno sa pýtate: "Načo by som sa mal naučiť pracovať so strachom? Alebo ešte lepšie, prečo nemám mať vôbec strach?"

Dnešný svet je celý o strachu. Nie je to ako za socializmu, kedy človek mal o základné potreby ako je teplo a jedlo postarané. Potrebujeme sa naučiť pracovať so svojim strachom. A joga je jedna z možností.

Strach je hlavným blokom v realizácii čohokoľvek.
Strach vás nikdy neposunie tam, kde chcete byť.
Strach spôsobuje obezitu.
Strach oslabuje obličky. Obličky určujú našu vitalitu a energiu. Kondícia obličiek určuje zdravie močového mechúra, pohlavných orgánov, žlčníka a pečene.
Strach je zlý radca.

Strach blokuje pritiahnutie vášho zámeru (sankalpa).

 

Práve pre pocit istoty a spokojnosti si stále viac ľudí zamilováva jogu. Joga vyčistí myseľ, zbaví strachu, naplní srdce pokojom a láskou.

Namaste! Katka

tel

facebook

 

 

multisport logo2